Welkom

Van harte welkom op de website van het Platform voor Kinesiologie. 

Laatste update
24 maart 2021 

Op deze website maken we duidelijk wat kinesiologie is, en geven we informatie over kinesiologie, opleidingen en therapeuten 

Het Platform voor Kinesiologie is een initiatief van de voormalige BvK en de LVNT en is nog in opbouw.
Klik hier voor meer info.


Oproep: Kinesiologen gezocht

praktijkonderzoek

 Kinesiologen gezocht die ervaring hebben met cliënten die langdurige restverschijnselen hebben van een COVID-19 infectie.

De Projectgroep Praktijkonderzoek CAS & Kinesiologie wil onderzoeken of kinesiologie een effectieve aanvullende therapie kan zijn voor het verminderen van restklachten na een COVID-19 infectie en een bijdrage kan leveren aan zowel het verkorten van de duur van het herstel als aan de mate van herstel. CAS staat voor Covid Associated Syndrome, wat verwijst naar langdurige restklachten na een infectie met COVID-19.

De eerste fase van dit onderzoek is inventariseren welke ervaring kinesiologen al hebben op dit vlak. Heeft u ervaring met deze groep cliënten en wilt u deze ervaring delen, stuur dan een mail . U krijgt dan de link voor een vragenlijst toegestuurd. Ook voor andere vragen over dit onderzoek kunt u hier terecht.
Ga hier rechtstreeks naar de enquête. Invullen kan tot 6 april

De Projectgroep Praktijkonderzoek CAS & Kinesiologie bestaat uit Esther Soudant, Marian Klein Breteler, Saskia van Leeuwen, Monique de Groote, Gitta Liefting en Piet Pijper. Dit onderzoek is tevens onderdeel van het afstudeeronderzoek van Esther Soudant bij het Instituut CAM (opleiding tot kinesioloog).

Namens de projectgroep alvast heel erg bedankt voor uw medewerking!


Wat is kinesiologie?

Kinesiologie houdt zich bezig met het bevorderen van welzijn op alle niveaus van gezondheid. Het stimuleert de vitaliteit van de mens in het dagelijkse leven.

Het bevordert de levenskwaliteit door te werken aan relaties, werk-, leer- en levenssituaties. Dit stimuleert levensvreugde en psychische gezondheid.

Hierbij maakt de kinesioloog gebruik van de spiertest om de achtergronden van de klacht of probleem in beeld te brengen en op te lossen.

filmpje gemaakt door Inge Burgerhof

gele filmpje NL kinesiologie


Kinesiologie is een prachtige methode om gezondheid en het zelf herstellende vermogen van de mens te bevorderen.
Kinesiologie maakt deel uit van het CAM-veld en is onderdeel van het Manifest CAM therapeuten.

Lees meer

Voor wie?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen, jong en oud, om in balans te komen.

Lees meer