Kwaliteitswaarborg

Om ons vak KINESIOLOGIE professioneel aan de zorgverzekeraars te presenteren is de BvK al maanden met een raamwerk voor kwaliteitswaarborg bezig. 
Op 4 september 2015 is er een mijlpaal bereikt: Brigitte van Putte-Hohenwarter heeft namens het bestuur van de BvK de documentatie die door discussiegroepen en werkgroepen is geschreven aan de SNRO overhandigd. 
SNRO - Stichting Nederlands Register voor Opleidingen - toetst op kwaliteit en HBO-niveau en beheert ook een register voor MBK / PsBK.  
Eind oktober 2015 hebben we bericht gekregen dat de SNRO het eerste deel van het voorgestelde nascholingstraject goedkeurt!

Ger Popping bedankt namens het bestuur van de BvK de vele mensen die in discussie- en werkgroepen aan het ontstaan van dit stuk hebben meegewerkt!


         SNRO20150904_165310 kleinDe BvK waarborgt kwaliteit

-          De BvK heeft het beroep in het beroepsprofiel en beroepscompetentieprofiel beschreven

-          De Methode Identificatie Kinesiologie geeft een helder beeld over de methode kinesiologie 

-          Het minimale opleidingsniveau voor startbekwame kinesiologen is in afstemming met de beroepsorganisaties in Duitsland en Zwitserland

-          De BvK maakt deel uit van een internationale samenwerkingsverband door lid te zijn van de IASK (International Association of Specialized Kinesiologist)

-         Om de kwaliteit van kinesiologen te waarborgen heeft de BvK richtlijnen voor een Kwaliteitsregister voor Kinesiologie ontwikkeld en is met de omzetting bezig.

-          De BvK heeft een nascholingstraject voor ervaren kinesiologen, die niet over een vier jaar durende kinesiologieopleiding conform Hbo-niveau beschikken, ontwikkeld en daarvoor de SNRO accreditatie gekregen.
          

Bekijk hier een filmpje over dit Nascholingstraject van de BvK.

Dat de BvK hecht aan kwaliteit blijkt ook uit het laten vertalen van het boek "De spiertest wat kun je ermee?" van Dr. Christa Keding, een belangrijk standaardwerk over de spiertest.

Bekijk hier een interview met Dr. Keding over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de spiertest

Christa film